Przygotuj:
1 kg filetów rybnych (dorsz, mintaj)
1 paprykę
2 pomidory
1 cebulę
2 ziemniaki
3 ząbki czosnku
szklankę bulionu warzywnego
pół szklanki śmietany
łyżeczkę mąki
łyżkę soku z cytryny
łyżkę posiekanej natki tymianku
łyżkę słodkiej mielonej papryki
4 łyżki oleju
sól, pieprz
Krok 1
Dania rybne nie są zbyt skomplikowane, nie musisz się obawiać żadnych kłopotów w kuchni.
Krok 2
Zacznij od odpowiedniego przygotowania filetów rybnych. Musisz je skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
Posiekaj cebulę i czosnek, a później zeszklij je na oleju.
Krok 4
Pokrój w kostkę paprykę i ziemniaki i samaż je w rondlu z czosnkiem i cebulą 5 minut.
Krok 5
Do powstającego gulaszu rybnego włóż teraz obrane ze skórki i pokrojone pomidory.
Krok 6
Całość zalej bulionem i zagotuj.
Krok 7
Danie rybne już prawie gotowe. Teraz ułóż na wierzchu filet i dopraw gulasz papryką, ziołami, solą i pieprzem. Całość musi się gotować około 20 minut.
Krok 8
Pod koniec gotowania wlej śmietanę wymieszaną z mąką, delikatnie rozprowadź w rondlu i pozwól, by gulasz z ryby gotował się ostatnie 5 minut.
Krok 9
I oto gulasz z ryby - sposób na pyszny obiad. Smacznego!